Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hříšný šlehačkový krém od Michaely

18. 4. 2011

 

 

    • 300ml mléka
    • 25g čokoládového pudinkového prášku
    • 2 žloutky
    • 1 vanil. cukr
    • 300g čokolády
    • 400ml smetany ke šlehání Rama Cremefine, nebo jiné rostlinné šlehačky
    • 1 lžíce ml. cukru
    • 2 ztužovače šlehačky

Z mléka, pudink. prášku, vanil. cukru a žloutků uvaříme pudink, ještě v horkém rozmícháme  čokoládu. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem a lehce zašleháme vychladlý pudink.

Krém je nadýchaný, lehoučký, hodí se k plnění dortů, řezů.